Skip to content
Heljdopita

Heljdopita

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

Sastojci: Za palačinke potrebno je: 3 jaja, 1 dl mleka, 1,5 dl vode, 1 dl kisele vode, 1 dl ulja, malo soli, 10 kašika pšeničnog brašna, 10 kašika heljdinog brašna. Za fil: 3 jaja, 200-300 g mladog sira, 200 g zrelog kajmaka (ako kajmak nije zreo dodati ulje), 1 dl mleka.

Priprema

Priprema: Umutiti jaja, dodati mleko, kiselu vodu i običnu vodu, ulje, so, brašno i sve sjediniti tako da se dobije malo gušća smesa. Ispeći sedam debljih palačinki. Kod pripreme fila sve sastojke dobro sjediniti i tako dobijenim filom mazati svaku palačinku i ređati ih jednu na drugu.