Skip to content
Kuvana teletina sa celerom

Kuvana teletina sa celerom

Vreme pripreme
minuta
Vreme kuvanja
minuta
Porcije
osoba

Sastojci

teleće meso - 500 g
celer - 1/2 glavice
krompir - 3 - 4 komada
šargarepa - 1 komad, srednje velika
paprike - 2 komada, zelene
so
biber - 4 - 5 komada, u zrnu
ulje - 1/2 šolje

Priprema

Isecite teletinu na odgovarajuće komade i stavite je u posudu za kuvanje. Dodajte očišćenu i sitno isečenu glavicu celera. Dodajte isečenu šargarepu i oljušten krompir.

Stavite i paprike očišćene od semenki, da se kuvaju zajedno sa povrćem.

Nakon što omekšaju izvadite ih, očistite od ljuski, pasirajte i vratite nazad u šerpu.

Dodajte ulje i začinite solju.

Kuvajte na tihoj vatri dok meso i povrće ne omekša.

Pred kraj kuvanja teletine dodajte zrnca bibera.

Kuvana teletina sa celerom je mnogo ukusna.