Skip to content
Bakin kuvani kupus

Kuvani kupus po bakinom receptu

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
40 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

  • 4 pileća zabatka ili pileći fileti
  • 2 šargarepe
  • 2 paprike (crvena i žuta)
  • 1 veliki krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • Maslinovo ulje
  • So, biber, suvi začini po ukusu (npr. origano, bosiljak, ruzmarin)
  • Limun (opciono, za dodatni ukus)

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Operite i oljuštite šargarepe, krompir i luk. Isecite ih na krupnije komade.
  3. Paprike operite, očistite od semenki i iseckajte na veće komade.
  4. U velikoj činiji ili vreći, pomešajte povrće sa malo maslinovog ulja, soli, bibera i suvim začinima po ukusu. Dobro promešajte da se sve povrće obloži uljem i začinima.
  5. U drugoj činiji, marinirajte pileće komade sa malo maslinovog ulja, sitno iseckanim belim lukom, solju, biberom i po želji, sokom od limuna. Ostavite da se marinira nekoliko minuta.
  6. U većem plehu za pečenje poređajte marinirane komade pilećeg mesa i povrće. Pazite da ne bude prenatrpano kako bi se sve ravnomerno ispeklo.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno ispečena, a povrće mekano i blago rumeno.
  8. Poslužite toplo i uživajte u ukusnom obroku piletine sa povrćem iz rerne!

Ovaj recept je prilagodljiv, pa slobodno možete dodavati ili izbacivati povrće prema vašim preferencijama. Uživajte u obroku!