- Zagrejte rernu na 200°C.
- Operite i oljuštite šargarepe, krompir i luk. Isecite ih na krupnije komade.
- Paprike operite, očistite od semenki i iseckajte na veće komade.
- U velikoj činiji ili vreći, pomešajte povrće sa malo maslinovog ulja, soli, bibera i suvim začinima po ukusu. Dobro promešajte da se sve povrće obloži uljem i začinima.
- U drugoj činiji, marinirajte pileće komade sa malo maslinovog ulja, sitno iseckanim belim lukom, solju, biberom i po želji, sokom od limuna. Ostavite da se marinira nekoliko minuta.
- U većem plehu za pečenje poređajte marinirane komade pilećeg mesa i povrće. Pazite da ne bude prenatrpano kako bi se sve ravnomerno ispeklo.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno ispečena, a povrće mekano i blago rumeno.
- Poslužite toplo i uživajte u ukusnom obroku piletine sa povrćem iz rerne!
Ovaj recept je prilagodljiv, pa slobodno možete dodavati ili izbacivati povrće prema vašim preferencijama. Uživajte u obroku!