Skip to content
Lignje

Lignje u ekstradevičanskom maslinovom ulju

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

pakovanje smrznutih lignji

70 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 čena belog luka

so, biber

sveža majčina dušica

sok od polovine limuna

Priprema

Lignje odledite na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u cediljku da se ocede. Na nekoliko kašika ekstra devičačnskog maslinovog ulja kratko propržite sitno seckani beli luk. Zatim dodajte lignje koje ste isekli na deblje kolutove i pržite par minuta uz povremeno mešanje.

Začinite solju, biberom i majčinom dušicom. Dodajte sok od polovine limuna i još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja pa kuvajte još minut. Poslužite uz kriške limuna i uz još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.