U šerpu staviti maslac i med. Otopiti na vatri, pa dodati sodu bikarbonu. Zapeniće i tako treba.
Mešati minuta da malo pena splasne i kada sve dobije svetlo braon boju skloniti sa vatre.
Posebno umutiti jaja i šećer da se masa udupla i posvetli.
U šerpu sa maslacem i medom prosejati malo više od pola mere brašna i sve izmešati.
Sipati zatim jaja i šeće ri sve mutiti, pa dodati ostatak prosejanog brašna i sjediniti.
Istresti sve u obložen veliki pleh od rerne ( 40 x 30 ) i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.
Pečenu koru ohladiti, odseći ivice, preseći po sredini da se dobiju dve kore, a onda još svaku vodoravno da dobijete 4 tanke.
Ukoliko vam je lakše u plehu od rerne pecite dve kore od dobijene mase i onda odsecite krajeve i samo presecite koru po sredini.
Za fil pomešajte kiselu pavlaku i šeće ru prahu i umutite.
Nalijte slatku pavlaku i mutite sve zajedno. Kada se dobije fina kremasta masa krem je gotov.
Nemojte da premutite da bude prečvrsto.
Premažite svkai koru sa četvrtinom krema. Namažite medovik kolač i okolo.
Krajeve koje ste odsekli sameljite pa ih pospite po kolaču i okolo.
Vaš medovik je gotov, još samo da se dobro ohladi.
Prijatno!