Kupusu skinuti loše listove dok ne dodjete do potpuno zdravih, skinuti i nečistoće pa ga na krupnije rende izrendati. Nikako sitno kao za salatu jer će se “istopiti” kada se ukiseli.
Odmah kupus staviti u burence i posoliti pa izmešati.
Na krupnije rende narendati krastavce, papriku iseckati takodje krupnije.
Voditi računa da semenke ne upadaju unutra jer su one lako kvarljive.
Šargarepu ako je krupna narendati, a ako je tanka i sitnija iseći na štapiće.
Karfiol odvojiti na buketiće pa svaku grančicu posebno odvojiti.
Sve spojiti u burence.
Posuti šećerom i biberom, konzervansom i vinobranom, pa zaliti sa sirćetom i vodom.
Preko staviti rešetku i poklopiti.
Sud malo prodrmati. Isto ponoviti u roku od 24h.
Sutradan pogledati salatu, trebalo bi da ima dovoljno tečnosti.
Ako nema dodati 1l vode i 300ml sirćeta, zatvoriti i ostaviti 21 dan da odstoji.