Uključiti rernu da se zagreva na 170 stepeni jer sve ide jako brzo i dok vi sve umutite rerna ja spremna.
Prosejati brašno i prašak za pecivo. Dodati šećer, ulje i gaziranu vodu i sve dobro izraditi.
Podeliti smesu na dva dela pa u jedan deo dodati kakao, a u drugi vanilin šećer.
Podmazati pleh uljem i posuti brašnom, pa rastresti ga svuda po plehu, a višak odstraniti.
Umesto ulja i brašna može se staviti papir za pečenje.
Sipati malo svetle, pa malo tamne smese, šarajući, da se dobije na kraju onaj mramorni izgled.
Staviti pleh u rernu da se peče 40 – 45 minuta zavisi od vaše rerne.
Nemojte peći duže jer će se kolač osušiti.
Prohladiti, posuti šećerom u prahu i poslužiti!
Kod nas se već jeo tako topao, nisu mogli da sačekaju.
Ukoliko vam ostane, preko noći pokrijte kesom i krpom, kako se ne bi sušio i uživajte i sutradan.
Prijatno.