Oslić iseći na pola, pa dobro posoliti sa obe strane.</p>
Kada se ulje zagrejalo, ne na najjače, malo slabije, izmedju srednje i najjače, uvaljati svaki komad ribe u mešavinu brašna koje ste napravili. Nemojte ga napraviti puno jer nije potrebno.Peći negde oko 20 minuta uz povremeno okretanje, sve dok ne dobije rumenu boju.
U manju šerpu staviti pirinač i naliti dosta vode, 3 puta više. Kuvati 15 minuta, pa skloniti sa vatre i poklopiti. Ostaviti tako 15 minuta.
Dok se oslić peče u jednu šerrpu staviti malo ulja, čisto da se šampinjoni odmah ne zalepe
Narendati šampinjone na listiće, malo posoliti i prodinstati ih.
Posoljeni će pustiti vodu, pa će taman u toj vodi da omekšaju.
Kada voda ispari i količina se smanji na pola dodati neutralnu pavlaku i obavezno biber i promešati.
Procediti pirinač, oprati ga u cediljki, pod mlazom vode i dodati šampinjonima, promešati, probati, ako je potrebno dosoliti.
Dok završite taj prilog i riba je pečena, obe ture. Vreme pripreme je nekih sat vremena, po 20 minuta za pečenje jedne ture ribe, a biće dve, to je 40 i još ostane 20 za pripremu. Isto toliko treba i prilogu.Prijatno!