Skip to content
grožđe i paprika u maslinovom ulju

Papričice punjene sirom

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
10 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 700 g sitnih papričica
  • 500 ml vode
  • 250 ml alkoholnog sirćeta 9%
  • 40 g šećera
  • 50 g soli
  • biber u zrnu
  • 350 g feta sira
  • 50 g krem sira
  • mleveni biber
  • morska so
  • ulje

Priprema

U sud sipajte vodu, sirće, šećer, so i biber u zrnu. Stavite da provri, pa dodajte očišćene paprike. Kuvajte oko 3-4 minuta, a povremeno promešajte, da papričice budu u tečnosti. Ocedite papričice i prebacite na čistu krpu. Okrenite otvor prema dole i ostavite makar 2h da se ohlade ili duže ako je potrebno.

Sir iznječite pa dodajte krem sir, mleveni biber i so, po ukusu. Promešajte i sipajte u dresir kesu i uz pomoć nje napunite papričice.

Složite papričice u teglice, nalijte uljem, zatvorite i prebacite u frižider.

Napomena: Koristila sam suncokretovo ulje a vi možeie i neko drugo, ali nemojte maslinovo jer ove papričice zbog sira morate čuvati u frižideru, a maslinovo ulje se steže u frižideru. Koristim rukavice jer su paprike ljute i vama preporučujem