Skip to content
Chicken and zucchini terrine.

Pileći terin

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

600 g pilećeg belog mesa,
3 kuvana jajeta + 2 sveža,
200 g kačkavalja ,
200 g mesnate slanine,
1 glavica crnog luka,
1 manja kifla,
1 kašika senfa,
so, biber

Priprema

Pileće filete sameljite ili sitno iseckajte, ali ostavite par celih kockica mesa jer će tako terin lepše izgledati u preseku. Crni luk sitno iseckajte i propržite na ulju, a kiflu potopite u malo mleka da omekša.

Kačkavalj i kuvana jaja isecite na sitnije kockice i izmešajte sa belim mesom. Dodajte 2 sveža jajeta, crni luk, kiflu koja je omekšala, senf i začine po ukusu.

Ukoliko je potrebno, možete dodati i malo prezle i kockice propržene slanine. Možete čak staviti jednu crvenu papriku iseckanu na sitne kockice, da bi malo prošarali meso.