Skip to content
Piletina tikka masala

Piletina tikka masala

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

Prvi deo:

800 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
1 ravna kašičica soli
1 ravna kašičica bibera
1 ravna kašičica karija
1 ravna kašičica kurkume
1 ravna kašičica crvene, mlevene paprike
1/2 kašičice belog luka u granulama
1/2 kašičice djumbira u prahu
100 gr kisele pavlake

Drugi deo – sos:

20 gr putera ( ili neke druge masnoće )
100 ml vode
1/2 glavice crnog luka ( veća glavica )
400 gr seckanog paradajza iz konzerve ( jedna mala konzerva )
1 ravna kašičica soli
1 ravna kašičica bibera
1 ravna kašičica karija
1 ravna kašičica kurkume
1 ravna kašičica crvene, mlevene paprike
1/2 kašičice belog luka u granulama
1/2 kašičice djumbira u prahu
1 kašika putera od kikirikija ( opciono, ako nemate ne mora, a ko stavi neka se ne plaši, neće se osetiti, samo daje jelu ukus)
1 kašika kisele pavlake
Još: 400 gr pirinča ( ili po želji ) ovo je jelao dosta jako i pojede se dosta pirinča uz njega

Priprema

Iseckati belo meso. Dodati mu sve začine, kao i pavlaku i sve promešati. U tiganj sipati malo ulja, zagrejati i istresti celu masu i pržiti nekoliko minuta, dok ispari višak tečnosti, pa skloniti sa vatre.

Za sos otopiti puter, dodati luk, pržiti minut – dva, doliti vodu pa ostaviti da kuva dok ne ispari. Dodati sve začine, paradajz i pavlaku i sve promešati. Skloniti sa vatre pa usitniti ili u blenderu ili štapnim mikserom.

Ja sam štapnim i bilo je odlično, sve se lepo ujednačilo. Uostalom, ko god ima štapni mikser zna koliko je on dobra stvar. U tiganj spojiti i piletinu i sos ili samo u sos stavite prethodno isprženu piletinu i krčkate još par minuta. Na kraju dodate kašiku pavlake i sve izmešate.