- Priprema marinade:
- U posudi pomešajte grčki jogurt, senf, sitno seckani beli luk, sok od limuna, med, origano, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke.
- Mariniranje piletine:
- Stavite pileće filete u dublju posudu ili vreću za zamrzavanje.
- Prelijte marinadom preko piletine, osiguravajući da svi komadi budu dobro pokriveni. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta, idealno preko noći u frižideru.
- Pečenje:
- Zagrijte malo maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
- Izvadite pileće filete iz marinade, ocijedite višak i stavite ih u tiganj.
- Pecite piletinu sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa i potpuno kuvana. Vreme pečenja zavisi od debljine pilećih fileta.
- Posluživanje:
- Poslužite piletinu na tanjiru, prelijte preostalom marinadom preko nje i ukrasite svežim peršunom ili limunovom koricom.
Ovaj recept donosi bogat i ukusan sos od jogurta i senfa koji čini piletinu sočnom i aromatičnom. Poslužite je uz prilog po želji, kao što su kuvani pirinač, pečeni krompir ili sezonsko povrće.