Skip to content
Spicy,Chicken,In,A,Sauce,Of,Coconut,Milk,Close-up,In

Piletina u senfu i jogurtu

Vreme pripreme
5 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 4 pileća fileta
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 2 kašike senfa
  • 2 čena belog luka, sitno seckana
  • Sok od 1 limuna
  • 2 kašičice meda
  • 1 kašičica suvog origana
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje

Priprema

  1. Priprema marinade:
    • U posudi pomešajte grčki jogurt, senf, sitno seckani beli luk, sok od limuna, med, origano, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke.
  2. Mariniranje piletine:
    • Stavite pileće filete u dublju posudu ili vreću za zamrzavanje.
    • Prelijte marinadom preko piletine, osiguravajući da svi komadi budu dobro pokriveni. Ostavite da se marinira najmanje 30 minuta, idealno preko noći u frižideru.
  3. Pečenje:
    • Zagrijte malo maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
    • Izvadite pileće filete iz marinade, ocijedite višak i stavite ih u tiganj.
    • Pecite piletinu sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa i potpuno kuvana. Vreme pečenja zavisi od debljine pilećih fileta.
  4. Posluživanje:
    • Poslužite piletinu na tanjiru, prelijte preostalom marinadom preko nje i ukrasite svežim peršunom ili limunovom koricom.

Ovaj recept donosi bogat i ukusan sos od jogurta i senfa koji čini piletinu sočnom i aromatičnom. Poslužite je uz prilog po želji, kao što su kuvani pirinač, pečeni krompir ili sezonsko povrće.