Skip to content
podvarak sa suvom slaninom

Podvarak sa suvom slaninom

Vreme pripreme
20 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • oko 400 g suve slanine
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 2-3 lista lovora
  • 1 kašika masti
  • po ukusu so
  • biber

Priprema

Iseckajte kiseli kupus pa ga stavite u vatrostalni sud (ukoliko je previše slan ili kiseo prethodno ga operite u hladnoj vodi). Crni luk sitno iseckajte pa ga dodajte u ribanac, dodajte lovor, pa sve izmešajte.

Odozgo pospite mlevenim biberom i alevom paprikom pa poređajte suvu slaninu isečenu na tanje komade. Posebno otopite mast i prelijte preko pa sud pokrijte folijom. Stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni i pecite oko 50 minuta, a zatim sklonite foliju, lagano promešajte ribanac i pecite dok kupus ne omekša. Po potrebi dodajte malo tople vode kako ne bi bio isuviše suv. Poslužite uz proju.