Skip to content
pohovane lignje

Pohovane lignje

Vreme pripreme
30 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • lignje - 3 kom.
  • jaja - 3 kom
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • pivo - 1 šoljica, svetlo
  • brašno - 4 kašike, belo
  • kukuruzno brašno - 3 kašike
  • prašak za pecivo - prstohvat
  • ulje - za prženje
  • so - po ukusu
  • prezle

Priprema

Lingnje najpre očistite i dobro operite, zatim isecite na kolutove debljine oko 1 cm. Sipajte ih u posudu i prelijte pivom i sokom od pola limuna, ostavite ih da odstoje bar 30 minuta.

U drugoj posudi promešajte dve vrste brašna i prašak za pecivo. Umutite jaja i promešajte ih sa brašnom, treba da dobijete gustu kašicu, ako vam se čini dosta gusta možete da dodate malo piva.

Ugrejte fritezu i pohujte svaki kolut, lepo ga potopite u smesu za pohovanje da bi bio hrskaviji. Na kraju ga možete posuri kukuruznim brašnom ili prezlama.

Pržite da dobijete lepu zlatastu boju, nakon toga ih stavljajte na ubrus, da pokupi suvišnu masnoću.