Skip to content
riblje filete

Riblje filete

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

Priprema

Pripremite odlično jelo bez prženja u dubokom ulju. Filete ribe odledite, ocedite od viška vode, dobro osušite papirnim ubrusom.

Svaki komad fileta uvaljajte u smesu od kukuruznog brašna (200g), malo aleve paprike, malo soli, malo začina C, malo bibera, a možete dodati i neki začin po ukusu.

Kada filete sa svake strane utapkate u smesu brašna i začina, poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite 15 minuta na 200 stepeni. Izvadite iz rerne, svaki komad ribe pospite sa prelivom od maslinovog ulja, belog luka i limunovog soka.

Poslužite sa krompirom ili prilogom po želji.

Izvor: procitajtevise.com