Skip to content
Shakshuka

Shakshuka

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

2 žlice maslinova ulja
1 srednja glavica luka, narezana na kockice
1 crvena paprika, narezana na kockice
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žličice Vegeta Maestro Slatke paprike mljevene
½ žličice kumina (po želji)
¼ žličice Vegeta Maestro Chilija
800 g Podravka Pelata
6 jaja
2 žličice Vegete
sol
Vegeta Maestro Crnog papra

 

Priprema

Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi za koju imate pripadajući poklopac.

Dodajte papriku i luk i pirjajte 5 minuta ili dok luk ne postane proziran. Dodajte češnjak, Vegetu i začine pa kuhajte još minutu.

Konzervu rajčice i sok ulijte u tavu i izlomite velikom žlicom. Začinite solju i paprom po želji i pustite da se umak zgusne.

Velikom žlicom napravite mala udubljenja u umaku i u njih razbijte jaja.

Poklopite posudu i kuhajte 5 – 8 minuta ili dok jaja ne budu gotova po vašoj želji.