Skip to content
pečena piletina

Sočna pečena piletina

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
75 minuta
Porcije
6 osoba

Sastojci

1 celo pile očišćeno

sol i crni biber po ukusu

1 kašika crnog luka u prahu, ili po ukusu

½ šolje putera

1 stabljika celera, uklonjeni listovi

Priprema

  • Zagrejte rernu na 350 stepeni F (175 stepeni C).
  • Stavite piletinu u posudu za pečenje; obilno začinite iznutra i spolja lukom u prahu, solju i biberom. Stavite 3 kašike putera unutar pileta; poređajte komade preostalog putera na spoljnu stranu piletine. Isecite celer na 3 ili 4 komada i stavite unutar pileta.
  • Pecite piletinu nepokrivenu u zagrejanoj rerni dok kosti više ne budu ružičaste i dok sokovi ne budu bistri, oko 1 sat i 15 minuta.
  • Izvadite iz rerne i prelijte kapanjem. Pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoji oko 30 minuta pre serviranja.