Tortelini sa pečurkama, spanaćem i čeri paradajzom
Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba
Sastojci
1 pakovanje tortelina sa sirom (oko 500 gr)
100 gr pečurke (šampinjoni)
200 gr spanaća
100 gr čeri paradajz
2 čena beli luk
1 prstohvat tucana ljuta paprika
ekstra devičansko maslinovo ulje
so
biber
parmezan
Priprema
Kupite pakovanje svežih, ohlađenih, ili smrznutih tortelina sa sirom oko 500 gr. Skuvajte, prema uputstvima sa pakovanja. Ocedite.
Pečurke dobro operite i iseckajte na sitne kockice. Čeri paradajz dobro operite i presecite svaki na pola. Kupite mladi spanać i dobro operite. Beli luk očistite i iseckajte na sitno.
Zagrejte veći tiganj, i sipajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte pečurke i dinstajte par minuta. Dodajte čeri paradajz i dinstajte par minuta. Dodajte spanać. Uz mešanje, dinstajte par minuta. Dodajte malo tucane ljute paprike i soli i bibera, po ukusu.
Dodajte torteline i dinstajte još 1 – 2 minuta, da tortelini upiju ukuse povrća i začina. Tiganj skinite sa izvora toplote. Odmah dodajte rendani parmezan i dobro promešajte. Služite u velikim, zagrejanim tanjirima, i pospite sa malo indijskog oraha.