Skip to content
Tortelini sa pečurkama, spanaćem i čeri paradajzom

Tortelini sa pečurkama, spanaćem i čeri paradajzom

Vreme pripreme
15 minuta
Vreme kuvanja
20 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 1 pakovanje tortelina sa sirom (oko 500 gr)
  • 100 gr pečurke (šampinjoni)
  • 200 gr spanaća
  • 100 gr čeri paradajz
  • 2 čena beli luk
  • 1 prstohvat tucana ljuta paprika
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • parmezan

Priprema

  1. Kupite pakovanje svežih, ohlađenih, ili smrznutih tortelina sa sirom oko 500 gr. Skuvajte, prema uputstvima sa pakovanja. Ocedite.
  2. Pečurke dobro operite i iseckajte na sitne kockice. Čeri paradajz dobro operite i presecite svaki na pola. Kupite mladi spanać i dobro operite. Beli luk očistite i iseckajte na sitno.
  3. Zagrejte veći tiganj, i sipajte malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte pečurke i dinstajte par minuta. Dodajte čeri paradajz i dinstajte par minuta. Dodajte spanać. Uz mešanje, dinstajte par minuta. Dodajte malo tucane ljute paprike i soli i bibera, po ukusu.
  4. Dodajte torteline i dinstajte još 1 – 2 minuta, da tortelini upiju ukuse povrća i začina. Tiganj skinite sa izvora toplote. Odmah dodajte rendani parmezan i dobro promešajte. Služite u velikim, zagrejanim tanjirima, i pospite sa malo indijskog oraha.