Umutite belanaca sa šećerom da budu penasta, a zatim dodajte žumanaca, jedno po jedno dok smesu mutite. Kada sve lepo umutite dodajte brašno griz i prašak za pecivo.
Pleh večičine 20×35 cm premažite uljem pospite brašnom i izlijte smesu .
Pecite na 180°C 25 do 30 minuta.
Fil:
Pomešajte mleko i slatku pavlaku i smesu skuvajte, kada provri dokdajte kašiku po kašiku mleka u prahu, dok smesu mešate. Bitno je da fil bude bez grudvica.
Koru ohladite jer je potrebno da bude mlaka, izbockajte je, sipajte vrelo mleko i ostavite da kora sve upije i ohladi se.
Karamel
U suvu šerpicu sipajte šećer, karamelišite ga i dodajte slatku pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri dok se karamel ne otopi, a zatim dodajte malo maslaca.
Prelijte kolač karamelom i ostavite da se ohladi.
Prijatno!