Skip to content
Vojvođanske krmenadle

Vojvođanske krmenadle

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
30 minuta
Porcije
4 osoba

Sastojci

6 manjih kremenadli
2 srednje glavice luka
kašika aleve paprike
mast
2dcl paradajza kuvanog
malo vode

Priprema

Kremenadle cekicem lagano izudarala i posolila. U tiganj ih poredjati pa prvo dodati mast u tiganj pa kada se ugrejala spuštati jednu po jednu krmenadlu. sa oko 1dcl vode pa dodati alevu papriku i preliti preko kremenadli i od gore iseckati crni luk na kriške.

Preklopiti tiganj poklopcem i ostaviti da tinja na laganoj vatri. Povremeno paziti da ne zagori i menjati strane tačnije okretati krmenadle. Kada su većim delom pečene dodati paradajz. Domaći kuvani paradajz.

Sve lepo skuvati na laganoj vatri dok paradajz nije ispario i dok se nije stvorio fini saft. Eto vidite lagano fino i ukusno, a kremenadle meke kao duša.