Skip to content
Čorba od cvekle

Čorba od cvekle

Vreme pripreme
10 minuta
Vreme kuvanja
15 minuta
Porcije
2 osoba

Sastojci

  • 1 veza mlade cvekle sa lišćem (obično budu 3 cvekle)
  • 1 veza peršunovog lista
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • po 1 kašičica soli i majčine dušice
  • 2 kašike maslinovog ulja

Priprema

Operite listove cvekle isecite ih na trake, operite i isecite peršunov list, šargarepu isecite na kolutove, izgnječite beli luk, crni luk isecite na rebarca. Stavite sve u šerpu nalite sa 1½ litar vode, dodajte so i majčinu dušicu i kuvajte 15 minuta. Isključite sporet. Narendajte 2 cvekle i dodajte u čorbu, ostavite poklopljeno na sporetu jos 5 minuta. Sklonite sa šporeta i dodajte maslinovo ulje.Po želji možete dodati limun ili sirće. Prijatno